Wednesday, December 12, 2007

Clonarea unui hard


Pentru clonarea unui HDD trebuie sa avem in primul rand un calculator si doua sau mai multe HDD_uri.La scoala am folosit acest soft pentru a clona un HDD. In primul rand am conectat fiacare dispozDin moment ce si HDD-ul si CD-ROM-ul au avut pusi jumperii pe master a aparut la ineput o complicatie si anume ca PC-ul nu a recunoscut CD-ROM-ul. In fine s-a rezolvat rapid. Am inserat CD-ul "Hiren's Boot", care include softul lansat de acronis, acesta pornind automat. Si-a facut o mica partitie in memoria RAM (de 50 MB) si a rulat programul.Va aparea o fereastra in care va trebui sa selectam optiunea(Clone Disk);facem click pe next si bifam Manual. Dam click pe "Next" si selectam HDD-ul sursa pentru clonare (adika HDD-ul care contine datele pregatite pentru clonare); dupa ce facem click pe "Next" va trebui sa selectam HDD-ul destinatie, adica HDD-ul nou, care poate fi formatata sau nu.
Dupa aia la pasul urmator daca este formatat HDD_ul destinatie,ne va cere sa selectam intre doua optiuni:sa stergem tot ce este pe HDD sau sa pastram infomatiile.
La pasul urmator ne intreaba cum sa cloneze: "As is", adica exact la fel cum este pe HDD sursa, "Proportional" (deci daca avem de ex. un HDD de 160 GB care are doua partitii, unul de 40 si celalalt de 120, iar HDD destinatie e doar de 80 GB va face o partitie de 20 si altul de 60, adica exact proportional: 40/120=20/60=1/3).Dupa ce a terminat vom verifica daca ambele HDD-uri functioneaza cum se cuvine. Daca da inseamna ca totul e bine. Daca nu, inseamna ca am omis un mic detaliu la selectarea HDD sursa sau altundeva. Se recomanda repetarea procesului intreg cu mai multa atentie.

1 comment:

Anonymous said...

esti super nesi... copiezi de la mine si cu asta nu ma lasi sa iau nota maxima... mersi X-(