Tuesday, October 7, 2008

Despre placa de baza GA-M68SM-S2L


Placile de baza reprezinta elementul de legatura dintre toate componentele sistemului.Pe o placa de baza exista 2 chipset-uri (un northbridge si un southbridge).Northbridge-ul se ocupa cu comunicatiile dintre procesor, magistrala de date si memoria sistemului iar Southbridge-ul se ocupa cu managementul controllerilor IDE, SCSI si cu perifericele (placa video, placa de sunet etc.)
Placile de baza contin mai multe tipuri de conectori si interfete. Interfetele cele mai cunoscute sunt:ISA (Industry Standard Arhitecture)- Pe cale de disparitie, ce functioneaza la 16 MHz si este folosita de placi grafice, placi de sunet si modemuri mai vechi.
Placa de baza Gigabyte GA-M68SM-S2L contine: Platforma AMD, Socket AM2, Canale audio 6, Memorie maxima 6 GB, este dual channel. Este monotorizat H/W care raporteaza tensiunile din sistem, temperaturile procesorului si a celor din sistem, a turatiei ventilatoarelor si are ajustare dinamica a turatiei ventilatorului de procesor. Seria S de placi de baza de la gigabyte pt platforma AMD AM2 detine doua functi inovatoare: Safe si Smart care face sa aiba o performanta mult mai buna. GA-M68SM-S2L suporta ultima generatie de procesoare AMD pe socket AM2, cu memoria DDR2 ruland in mod dual channel la 800 MHz, oferind astfel maximul de performanta si permitand ajustarea acesteia.

No comments: